Continental Cars logo

Ford Edsel - '58 Edsel Citation Cabriolet
Auto afbeelding
Kleine auto afbeelding Kleine auto afbeelding Kleine auto afbeelding Kleine auto afbeelding Kleine auto afbeelding Kleine auto afbeelding Kleine auto afbeelding Kleine auto afbeelding Kleine auto afbeelding Kleine auto afbeelding
Ford Edsel - Edsel Citation Cabriolet 1958 - Meest bekritiseerde auto uit zijn tijd, nu een zeldzame klassieker

Ontdek deze zeldzame Ford Edsel Citation Cabriolet uit 1958, afkomstig uit een privécollectie en voorzien van een krachtige 475 motor en het innovatieve Teletouch-systeem. Dit unieke stukje Amerikaanse autogeschiedenis is nu een gewilde klassieker voor verzamelaars en liefhebbers.

Deze Edsel Citation Cabriolet heeft vrijwel alle denkbare accessoires, met uitzondering van de elektrische kofferopener. Oorspronkelijk in de kleur Goldmett, is de auto in de jaren '70 overgespoten naar rood.

Tussen 1958 en 1960 werd de Ford Edsel vaak bekritiseerd vanwege zijn design en technische problemen, waardoor het de meest vergruisde auto uit die periode was. Ironisch genoeg heeft dit bijgedragen aan de exclusiviteit en het unieke karakter van de auto, waardoor het nu zeer gewild is bij verzamelaars. Er zijn slechts 110 bekende exemplaren wereldwijd, met een oorspronkelijke productie van slechts 930 stuks.

Enkele bijzonderheden van deze Edsel Citation Cabriolet:


- Krachtige 475 motor voor een indrukwekkende rijervaring
- Innovatief Teletouch-systeem: schakelen met drukknoppen op het stuurwiel
- Deel uitmakend van een privécollectie, wat wijst op een zorgvuldige behandeling door de jaren heen
- Meest bekritiseerde auto uit zijn tijd, nu een zeldzaam en gewild verzamelobject

Hoewel deze Edsel Citation Cabriolet niet bedoeld is voor de koopjesjager, is het een prachtige kans voor liefhebbers en verzamelaars van bijzondere Amerikaanse auto's.

Bent u geïnteresseerd in deze unieke en zeldzame Edsel Citation Cabriolet uit 1958? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en foto's. Bel ons op +31 6 54332525 of stuur een e-mail naar info@continentalcars.nl. Wij voorzien u graag van alle benodigde informatie en nodigen u uit om deze prachtige klassieker in levenden lijve te bewonderen.

€ Op aanvraag