Continental Cars logo

Rambler - Rambler American Wagon 1959
Auto afbeelding
Kleine auto afbeelding Kleine auto afbeelding Kleine auto afbeelding Kleine auto afbeelding Kleine auto afbeelding Kleine auto afbeelding Kleine auto afbeelding Kleine auto afbeelding Kleine auto afbeelding Kleine auto afbeelding
Rambler American Wagon 1959 - Uniek en Compact Restauratieproject

Durf anders te zijn met deze Rambler American Wagon uit 1959! Deze compacte 2-deurs stationwagen met een 6-cilinder flathead-motor is een unieke verschijning en een prachtige basis voor een restauratieproject.

De Rambler American Wagon van 1959 was een uitbreiding van de Rambler American-serie. Met de grotere Rambler Six wagons enkel aangeboden als 4-deurs modellen, verwachtte het management van AMC weinig verkoopkannibalisatie door de American. De Deluxe Wagon had een prijskaartje van $2.060, terwijl de $2.145 Super-variant standaard voorzien was van een mat in de laadruimte en een dakrek. Er was ook een Deliveryman-commerciƫle wagon beschikbaar zonder achterbank en met een verlengde laadvloer, maar deze vond weinig kopers. In 1959 werden zelfstellende remmen toegevoegd. De verkoop van Rambler steeg in 1959, en AMC worstelde om aan de vraag te voldoen, aangezien de productie verdrievoudigde tot 91.491 Americans, waarvan 32.639 (bijna 36 procent) bestond uit de nieuwe wagons. Ook de tweedeurs sedans waren populair, met 29.954 verkochte exemplaren voor de goedkopere Deluxe en 28.449 voor de luxere Super.

Deze Rambler American Wagon uit 1959 biedt een bijzondere kans voor liefhebbers om aan de slag te gaan met een uitdagend en uniek restauratieproject. Het voertuig is compleet en wacht op iemand die het weer in zijn volle glorie kan herstellen.

Heeft u interesse in deze bijzondere Rambler American Wagon uit 1959? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en foto's. Bel ons op +31 6 54332525 of stuur een e-mail naar info@continentalcars.nl. Wij nodigen u graag uit om dit unieke voertuig van dichtbij te komen bekijken.

€ 8950