Continental Cars logo

Muntz - Muntz Jet 1952
Auto afbeelding
Kleine auto afbeelding
Muntz Jet Cabriolet 1952 - Exclusieve Elegantie en Prestige

Ontdek de verfijning en zeldzaamheid van deze prachtige Muntz Jet Cabriolet uit 1952, een uniek verzamelobject voor liefhebbers van klassieke en luxueuze auto's. Als pionier van persoonlijke luxeauto's combineert de Muntz Jet elegantie en exclusiviteit, waardoor deze auto een buitengewone toevoeging is aan elke hoogwaardige verzameling.

Historische achtergrond en verfijnd ontwerp


Voortbouwend op het ontwerp van de Kurtis Sport Car (KSC) van Frank Kurtis, werd de Muntz Jet gerealiseerd door de visionaire Earl "Madman" Muntz. Aangedreven door een indrukwekkende V8-motor, konden eigenaren kiezen tussen een 160 pk (120 kW) Cadillac- of Lincoln-motor, gekoppeld aan een General Motors Hydramatic automatische transmissie of een drieversnellingsbak van Borg-Warner. Deze specifieke Muntz Jet Cabriolet straalt luxe en verfijning uit, met zijn gestroomlijnde ontwerp, innovatieve veiligheidskenmerken en aandacht voor detail. Het gewatteerde dashboard, de veiligheidsgordels en de hoogwaardige afwerking getuigen van de vooruitstrevende visie van Earl Muntz en maken deze auto tot een tijdloos meesterwerk.

Zeldzaamheid, waarde en kenmerken


Als een van de slechts 198 ooit geproduceerde exemplaren en met naar schatting slechts 50 tot 130 nog bestaande voertuigen, is het bezit van een Muntz Jet een zeldzaamheid en een bewijs van verfijnde smaak. De waarde en het prestige van deze auto zullen ongetwijfeld blijven groeien, waardoor het een slimme en stijlvolle investering is voor verzamelaars en liefhebbers van luxe auto's.

Enkele belangrijke kenmerken van deze Muntz Jet Cabriolet zijn:

- Bouwjaar: 1952
- Cabriolet met hardtop
- Krachtige V8-motor: Lincoln 337ci Lincoln flathead
- General Motors Hydramatic automatische transmissie of Borg-Warner drieversnellingsbak
- Innovatieve veiligheidskenmerken: gewatteerd dashboard, veiligheidsgordels
- Zeldzaam en exclusief: slechts 198 ooit geproduceerd, 50 tot 130 geschatte overgebleven exemplaren

Geniet van het rijden in een auto die zowel opvallend als luxueus is, en maak een statement met deze prachtige Muntz Jet Cabriolet uit 1952. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over deze exclusieve klassieke auto en ervaar zelf de elegantie en het vakmanschap van een legendarische Muntz Jet.

€ Op aanvraag